5 Mart 2017 Pazar

Mandala

Sanattır bireyi evrim merdiveninde bir basamak daha yükselten, ruhu büyüten, bireyleri toplum toplumları bir yapan. Sanatla dolu, hep ileri giden bir dünya dileğiyle...


Bir nokta ile başlar her şey, tıpkı ana rahmine düşen bir tohum gibi. Ardından noktayı çevreleyen bir daire.
Tek tek, nokta nokta işlenir mandala. Dairelerle, çizgilerle büyür, daha küçük daireler doldurur boşlukları, kalanları çizgiler, noktalar. İlmek ilmek işlenen bir dantel gibi büyür gitgide. Tıpkı yaşam gibi.
Sabırlı olmayı öğretir mandala, yavaş olmayı. Aceleye gelmez güzelliği yaratmak. Koyduğunuz her bir noktada, çizdiğiniz her bir dairede, çizgide büyür, olgunlaşır zamanla. Görünür olur. Gözünüzün önünde büyür, büyüdükçe güzelleşir, güzelleştikçe daha da içine çeker sizi. Sizden gelir çünkü, içinizdeki sizi yansıtır. Bir kendini arayıştır aslında. Kendinizi çizer, ruhunuzu bulursunuz içine girdikçe. Eklediğiniz her sembolde değer katar ruhunuza, ruhunuzdan gelir çünkü. Aynası olur varoluşunuzun. Her deneyimin varoluşa anlam katması gibi anlam bulur. Dile gelir, başlar size sizi anlatmaya, anlamı anlatmaya. Herkese göre değişir anlattığı. Bir fark ediştir. Kendi anlamını fark ediş. O anda hangi arayıştaysanız onu fark ediş. Siz bile bilmezsiniz neyi aradığınızı ta ki fark edene kadar. Bir serüvendir. Ne aradığınızı bile bilmezken başlangıçta, sonunda mutlaka arayışınızı, aradığınızı bulduğunuz bir serüven.
İçinde yaşarken tamamını görememektir. Arada bir durup uzaktan, dışarıdan bakmanız gerekir neye dönüştüğünü anlamak için, bütününü görebilmek için, tıpkı hayatınız gibi... Özgür bırakıp büyümesine izin vermelisiniz çok da kontrol etmeden, rahat bırakırsanız kendiliğinden akar gider, sizi bile şaşırtır sonunda. Mükemmel olması gerekmez çizgilerin, dairelerin, siz nasıl olmalarını isterseniz öyle olmalıdır zaten, tıpkı yaşamınız gibi.
Her mandala anlam kazanan, deneyime inen, bedenlenen bilgi gibidir, sizden gelen ve size değer katan...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder